Kérdés:
Mire használható a „Snapshot” és a „Host GPU használata” emulációs lehetőség (ek)?
Nam G VU
2013-08-22 12:48:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Emulátoreszköz létrehozásakor a Emulációs beállítások opció zavarba hoz. Mit jelent a pillanatkép és a host GPU használata ?

enter image description here

enter image description here

enter image description here

Kettő válaszokat:
Dan Hulme
2013-08-22 13:09:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Pillanatfelvétel opció felgyorsítja az emulátor indítását azáltal, hogy az indítás után elment egy pillanatfelvételt a RAM-ról, és a jövőbeni felhasználások során visszaállítja azt. Így nem kell futtatnia az indítási folyamatot (ami lassú, mert emulált) minden alkalommal, amikor elindítja az emulátort.

A Host GPU használata opció a a gazdagép OpenGL megvalósítása (ami valószínűleg hardveresen gyorsul, az igazi GPU-n) az emulált rendszeren belüli OpenGL parancsok kiértékeléséhez. Másképp fogalmazva, amikor az emulátor belsejében lévő program OpenGL-t használ grafikai műveletekhez, akkor a munka az igazi GPU-ra megy, és az eredmény visszatér az emulátorba, ahelyett, hogy GPU-t emulálna (ami nagyon lassú). Az eredmény jelentős gyorsulást jelent, különösen ha figyelembe vesszük, hogy a legtöbb nézet és vászonrajz OpenGL-t használ az Android ≥ 4-ben, még a nem grafikus alkalmazásokban is.

Nem lehet mindkét lehetőséget bekapcsolni egyszer.

Melyik lehetőség gyorsítaná meg leginkább a PhoneGap alkalmazás tesztelését (amely elsősorban Angular + Bootstrap-ból áll)?
Ez attól függ, hogy gyorsabb rendszerindítást vagy jobb futásidejű teljesítményt szeretne-e az emulátor számára. A pillanatfelvételek lehetővé teszik szinte azonnali indítást, de a Host GPU felgyorsítja magát az emulációt.
@Micah-psIloveyou Ha további kérdése van, a legjobb válaszok legjobb módja az, ha új kérdésként felteszi. Senki sem fogja eltemetni a kommentekben.
@onik, [** Miért nem lehetne mindkettőt kombinálni] (http://stackoverflow.com/questions/11617131/android-why-snapshots-and-gpu-are-mutually-exclusive#comment50326357_17697377)?
onik
2013-08-22 13:06:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Pillanatfelvétel opció lehetővé teszi a Windows hibernálás funkciójához hasonló funkció használatát. Az emulátor memóriájának tartalmát lemezre menti, amikor bezárja az emulátort, így amikor megnyitja, nem kell indítania az operációs rendszert, ehelyett betöltheti a memória tartalmát a lemezről, és onnan folytathatja, ahová hagyta ki. Ez lehetővé teszi az emulátor gyorsabb indítását.

A host GPU használata azt jelenti, hogy ahelyett, hogy a CPU-t használná a grafika megjelenítéséhez, a számítógép grafikus kártyáját használja. Ez felgyorsítja a grafikailag intenzív folyamatokat. Részletek és követelmények megtalálhatók a developer.android.com oldalon.

Meg kell jegyeznie, hogy a Pillanatfelvételek és a grafikus gyorsítás egymást kizárják, ezért nem használhatja mindkettőt.

Melyik lehetőség gyorsítaná meg leginkább a PhoneGap alkalmazás tesztelését (amely elsősorban Angular + Bootstrap-ból áll)?
Általában a phonegap / cordova fájlban folyamatosan az emulátort futtatja, és csak újra telepíti az apk-t az emulátorba. A GPU-t bekapcsolva tartom. Az indítási idő felgyorsításához egyébként azt olvastam, hogy jó, ha egy kisebb SD-kártya kép van használatban.
@onik, [** miért ** kizárják egymást) [http://stackoverflow.com/questions/11617131/android-why-snapshots-and-gpu-are-mutually-exclusive#comment50326357_17697377]?


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...