Kérdés:
Mi az "Alkalmazás nincs telepítve" hiba oka?
Irfan
2012-12-20 18:44:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tehát most töltöttem le a Firefox (ARMv6) apk éjszakai verzióját, és amikor telepítem, a következő hibaüzenetet kapom: -

Application not installed

Ez, nem ' t egy nagyon barátságos üzenet .. mi lehet az oka? Hogyan tudhatom meg?

Az adott probléma logcatja ezt mondja: -

  W / PackageParser (137): Kivétel: .tmpW / PackageParser (137): java.io.IOExceptionW / PackageParser (137): at java.util.zip.InflaterInputStream.read (InflaterInputStream.java:207) W / PackageParser (137): java.util.zip. ZipFile $ ZipInflaterInputStream.read (ZipFile.java:432) W / PackageParser (137): at java.io.FilterInputStream.read (FilterInputStream.java:154) W / PackageParser (137): at java.util.jar.JarFile $ JarFileInputStream.read (JarFile.java:109) W / PackageParser (137): at android.content.pm.PackageParser.loadCertificates (PackageParser.java:338) W / PackageParser (137): at android.content.pm.PackageParser. collectCertificates (PackageParser.java:508) W / PackageParser (137): itt: com.android.server.PackageManagerService.installPackageLI (PackageManagerService.java:5906) W / PackageParser (137): com.android.server.Pack ageManagerService.access $ 2100 (PackageManagerService.java:134) W / PackageParser (137): a com.android.server.PackageManagerService $ 5.run (PackageManagerService.java:4764) W / PackageParser (137): at android.os.Handler handleCallback (Handler.java:587) W / PackageParser (137): at android.os.Handler.dispatchMessage (Handler.java:92) W / PackageParser (137): at android.os.Looper.loop (Looper.java: 123) W / PackageParser (137): at android.os.HandlerThread.run (HandlerThread.java:60) W / PackageParser (137): Ok: java.util.zip.DataFormatException: adathiba W / PackageParser (137) : a java.util.zip.Inflater.inflateImpl (Native Method) W / PackageParser (137) címen: java.util.zip.Inflater.inflate (Inflater.java:255)
W / PackageParser (137): itt: java.util.zip.InflaterInputStream.read (InflaterInputStream.java:188) W / PackageParser (137): ... további 12 E / PackageParser (137): Az org.mozilla.fennec csomag nincs tanúsítvány a belépéskor libxul.so; figyelmen kívül hagyva!  

Bár találkoztam ezzel a Firefox APK-n, inkább egy általánosabb választ adnék arra, hogyan lehet orvosolni vagy megismerni az ilyen "Alkalmazás nincs telepítve" probléma okát.

Eltávolította a meglévő Firefox alkalmazást, hátha megvan?
@SurajBajaj Soha nem telepítettem Firefox alkalmazást. Soha nem próbáltam .. (mert a Firefox csak nemrég adta ki az ARMv6 buildeket)
Nem tudom, mennyire segíthet, de mégis láttad [ezt a kérdést] (http://stackoverflow.com/questions/4226132/application-not-installed-error-on-android)?
Van elég szabad helyed? Megnézted a logcatot? Milyen eszközöd van?
@LieRyan Körülbelül 40 MB szabad helyem van a belső memórián. Az apk csak kb. 21 MB. Az eszköz a huawei IDEOS u8150 froyo fut. Naplómacska csatolva.
Az @SurajBajaj sok fejlesztőorientált választ adott, és ez nem segített. Köszönöm.
Lehet, hogy szeretné kipróbálni az FF normál verzióját. Nézze meg, hogy fennáll-e a probléma. Ha nem, akkor ez az alkalmazás hibája. És ha igen, probléma van a kézibeszélővel.
@Sid A Firefox sokféle verzióval rendelkezik. A legutóbbi „stabilak” az ARMv7, és az enyémek nem támogatják őket.
@Power-Inside Megpróbálta újra letölteni az APK-t? Lehet, hogy az APK sérült. Ismét vad találgatás ...
@SurajBajaj ~ 20 MB .. annak egy része, amiért vonakodom újrapróbálni .. különben is előfordulhat, hogy új éjszaka jön ki .. szóval kipróbálnám azt.
Láttam ilyet, amikor megpróbáltam másodszor telepíteni egy APK-t, miközben az első még mindig a háttérben fut. A második telepítés meghiúsul az "Alkalmazás nincs telepítve" alkalmazással, bár az alkalmazás továbbra is telepítve lesz, és jól fut. Valószínűleg más kérdésről van szó, mint amiről most van szó.
Az alkalmazás nem kompatibilis az Android verziójával? BTW Az Android melyik verzióját futtatja?
AiliruyxlbCMT Android 2.2
Próbálja meg újratelepíteni a * Firefox * ** és ** * Nightly * programokat
Kettő válaszokat:
Dan Hulme
2013-08-10 20:07:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A zip-ből származó kivételek (a napló kivonatban) azt jelzik, hogy a csomag sérült. Ezt a hibát a letöltés vagy a csomagfájl létrehozásakor lehetett volna bevezetni. A letöltési hibákat ellenőrizheti az APK fájl SHA-1 vagy MD5 ellenőrző összegének ellenőrzésével a letöltési webhely által biztosított ellenőrző összeggel. Nyilvánvaló, hogy minden webhelynek más és más módja lesz megmondani az ellenőrző összeget. Ezenkívül az ellenőrzésének módja attól függően változik, hogy milyen operációs rendszert futtat a számítógép: Linux alatt ez olyan egyszerű, mint az md5sum file vagy a sha1sum fájl .

Vegye figyelembe, hogy ez nem mindig így lesz az "Alkalmazás nincs telepítve" hibaüzenetből. Amint azt mások is jelezték, ez az üzenet általában egy olyan csomag telepítéséből származik, amely már létezik a rendszeren, kivéve, ha az új csomagnak újabb verziószáma van, és ugyanaz a kulcs írja alá.

Aha! +1 tőlem, mivel ezt a kérdést tavaly tették fel, feltehetően annak mostani boldog napja a kérdéses OP esetében: D
@t0mm13b mégis hasznos válasz, hátha valaki találkozik vele. +1 tőlem is. :)
Nos, sérült letöltésnek tűnt. Nem volt ellenőrző összeg, amivel összehasonlíthattam volna, sőt megpróbáltam újraindítani a letöltést, és többször is újra és újra befejezni .. úgy tűnik, hogy a szerver rossz APK-t szervezett. :)
Iskren Mihaylov
2015-04-15 20:38:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Próbálja meg törölni az alkalmazás fájljait a / data / data / package-name és / data / dalvik-cache / package-name fájlokból (Ehhez root hozzáférésre van szüksége) ). Ez elhárította az alkalmazással kapcsolatos problémát, amely megszakadt a rendszeremen, és hibakódja van a logcat fájlban.

Úgy tűnik, hogy ez nem oldaná meg a problémát, mivel a hiba az * első * telepítéskor történt, így ezek a fájlok nem voltak jelen.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...