Kérdés:
Van-e mód a készlet-ROM-ok ellenőrzésére?
hpn
2013-07-23 16:31:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Amikor .FTF vagy ROM fájlt töltünk le ROM-ként, van-e mód arra, hogy ellenőrizzük, hogy valóban az állomány-ROM-e, és hogy valaki nem módosította-e? ?

Ha olyan "hivatalos" oldalakról töltötte le, mint a Sony sajátja vagy a Samsung, akkor rendben van, hogy nincs módosítva - nézze meg az xda, modaco, pda4net.ru - teljesen módosított ROM-okat ... csak annyit mondok, józan ész, valamint MD5 / SHA1 ellenőrző összegek ...
@t0mm13b, letöltöttem az xda-developers fórumról.
@t0mm13b A "teljesen módosított ROM-ok" alatt azt érted, hogy rosszindulatú programokat tartalmaznak?
A módosított ROM-ok ** nem jelentenek * rosszindulatú programokat *! Nagyon jól jelenti, módosítja a rendszer szkriptjeit, módosítja a felhasználói felületet, eltávolítja a puffadást! Ami a rosszindulatú programokat illeti, hmmm ... próbáljon ki egy kínai warez webhelyet, és töltsön le onnan, akkor igen, nagyon nagy a valószínűsége!
Tudom a módosított ROM jelentését! de mivel a készletként biztosított ROM-okról kérdezem, akkor ha módosítják és készletként is megadják, akkor rosszindulatú programokat kell tartalmazniuk :)
Honnan tudja **, hogy * tartalmaznia kell rosszindulatú programokat *? Felvillantotta és futtatta, hogy mi történik? A részvény-ROM-ok a hivatalos oldalak, amelyek hivatalos oldalakon találhatók, nem látni más nem hivatalos webhelyeken található készlet-ROM-okat, módosított igen, módosított igen, de nem terjesztették újra "Stock ROM" néven. Ha annyira aggódik emiatt, miért ne használná a Cyanogenmod, a Cafogen, a LegacyXperia, a CAF, az AOSP, az AOKP-t? Lényegem az, hogy úgy tûnik, téves következtetésre jut, mint ahogy mondtam, a józan ész és a különféle ROM-ok megértésének ismerete segít.
Egy válasz:
Afr
2013-07-23 17:08:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igen, ellenőrizheti az SHA1 vagy az MD5 ellenőrző összeget.

Nem adta meg, hogy melyik ROM-ot tölti le. Vessünk egy pillantást a Nexus készlet-ROM-okra:

https://developers.google.com/android/nexus/images#mantaray

Van letöltési link, valamint az így felsorolt ​​verziószám és ellenőrző összegek:

Ellenőrző összeg ellenőrzéséhez a parancssoron keresztül teheti meg:

  $ md5sum mantaray-jdq39-factory-d79f489e.tgzb6a6144c6b4a6144c6b4a6144c6b6a114 

Or:

  $ openssl sha1 mantaray-jdq39-factory-d79f489e.tgz SHA1 (mantaray-jdq39-factory-d79f489e.tgz) = d79f489e1001d183b31d8a58be / code> 

Ha egyezik a google oldalon megadottal, akkor feltételezhetjük, hogy a fájl nem sérült vagy módosult.

Megjegyzés: Linux, MacOS, Windows

A terminálparancsok csak a dobozból működnek a MacOS-ban vagy Linux. Az ellenőrző összegek ellenőrzéséhez a Windows rendszerben van egy Microsoft által létrehozott eszköz, amelyet Checksum Integrity Verifier néven hívnak.

Köszönöm. Van valahol md5sums a sony (xperia z) hivatalos ROM-okhoz? Lecseréltem az "Xperia_Z_C6602_10.3.A.0.423_Generic US" fájlt
Nos, a Sony nem kínál közvetlen letöltési linkeket, és nem mond semmit a fájlok integritásáról. Az egyetlen dolog, amit tehet, az [itt] leírtak szerint végezhető el (http://www.sonymobile.com/global-en/software/phones/xperia-z/): Töltse le a hivatalos Sony szoftveren keresztül. A jövőben ne vásároljon Sony-eszközöket: p


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...