Kérdés:
Ne töltse az akkumulátort, hanem a telefon futtatásához használja a csatlakoztatott áramellátást
beeshyams
2020-04-10 08:57:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Válaszok erre a kérdésre Fogyasztja-e az akkumulátor az energiát a telefon futtatásához töltés közben? elmagyarázza, hogy a telefon használata közben történő töltés mind az akkumulátor töltésével, mind az akkumulátor töltésével a folytatódó tevékenységekről.

A kérdésem más - Leállíthatom az akkumulátor töltését, de a csatlakoztatott áramot fel tudom használni a folyamatban lévő tevékenységekre?

Miért Szeretném ezt megtenni?

és

 • egyidejűleg használja a töltési energiát a telefon további működtetéséhez, az akkumulátor hőhatásai nélkül, ezzel meghosszabbítva az akkumulátor élettartamát.

 • Az akkumulátor sem lemerült, így hosszabb ideig használhatom a telefont töltés nélkül

Szerkesztés: I nem keresek dedikált kábeleket vagy hardvereket, amelyek erre képesek lennének

Ne feledje, hogy bármit is mond a felhasználói felület, általában a töltőnek nincs elegendő energiája a telefon csúcsigényének kielégítésére.Ezért a legtöbb telefon és tablet (és néhány laptop) sem indítható el akkumulátor nélkül.Attól függően, hogy miként éri el az "akkumulátor üresjárat" állapotát, vagy gyors lemerülés-töltés-üresjárat átmenetet kap (legyőzve a kezdeti elképzelést), vagy lassan lemerül az akkumulátor.
@fraxinus 1.A válaszban említettük, hogy a telefon futtatásához tényleges áramellátás az USB 2-re vonatkozik.Max. 4 órán keresztül működtem a készüléket ebben az állapotban ** csak egy ** százalékos eséssel (figyelem a csövet) - ezt a pontot röviden meg is említem a válaszban
Ez mindig is lehetséges volt az AFAIK-nak egy gyári kábel segítségével.Vagy elkészíthet egy gyári kábelt egy meglévő USB-kábelből, vagy vásárolhat egy gyári kábeladaptert, amely ugyanezt teszi _ (a Blackhat csapat korábban eladta az adaptereket, de nem hiszem, hogy még mindig csinálják) _.A gyári kábel vagy gyári kábeladapter biztosítja a készülék áramellátását, teljesen megkerülve az akkumulátort
@JW0914.Olvastam ilyen kábeleket, de nem felelnek meg a kérdés 1. pontjának követelményeinek?Ez addig tölt, amíg a felhasználó akarja.Talán a címre hivatkozik, és ezt a megfigyelést postázza, ebben az esetben egyetértek azzal, hogy a cím félrevezető, sajnálom, nem építettem be ilyen jól annak érdekében, hogy rövid legyen.Köszönöm észrevételeit
@beeshyams Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy létezik hardveres megoldás az átfogó kérdésre, hogy "képes-e futtatni egy okostelefont kizárólag USB-tápellátás nélkül", ami összhangban van az 1. számú bullet-tel, ha az akkumulátor már 80% -on / közel van töltve.Ha mindkettőt megvalósító megoldást szeretne, akkor a legpraktikusabb módszer egy szoftveralapú megoldás, mint például a válaszában, különben manuálisan is át kell rendeznie a gyári kábel kihúzását, például a molex / bullet használatával/ spade csatlakozók, vagy van valamilyen mechanizmusuk az elektronikus elektronikus műveletekhez, például egy kapcsoló (valószínűleg ezt kell használnia egy nem gyökérzetű eszköznek is).
@JW0914 Pontot veszünk, bár kényelmetlen lenne csak ehhez kapcsolni a kábeleket.Csak azért, hogy megbizonyosodjak arról, hogy a kábel / hardver nem az, amit keresek, tette hozzá ezt a kérdést.Köszönöm, hogy felhívta a figyelmet.
Hasonló kérdést tettem fel: https://superuser.com/questions/1365704/can-phones-tablets-avoid-charging-from-usb-power
Egy válasz:
beeshyams
2020-04-10 08:57:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Igen, akkor lehetséges, ha az eszköz gyökérzetét futtatja Advanced Charging Controller-Acc Magisk modul és eszközmag támogatja (lásd a válasz végén a jelenleg ismert listát)

 • Akkumulátor üresjárati mód: Ennek a funkciónak az aktiválása a felhasználó által meghatározott akkumulátor szinten.

És / vagy

 • Egyedi töltési feszültséghatárok: Ezt a funkciót a felhasználó által meghatározott feszültség szintjén aktiválja. Ez a módszer felülmúlja az első módszert, mivel granulált feszültségszabályozás lehetséges. Ne feledje, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje nem a feszültség pontos jelzése. Az ezt támogató magok tartalmazzák az első mód támogatását is.

Az első lépés az, hogy az Acc modult használva állítsuk be a töltést biztonságos szinten, esetemben 75% -ban. p>

A következő lépés a telefon futtatásához használja a töltési energiát csak

Hogyan működik?

Bármelyik módszerben (az akkumulátor üresjárati üzemmódban vagy a feszültség alapú) a töltőt becsapják, hogy "azt hiszik", hogy a hőmérsékleti viszonyok nem megfelelőek a töltéshez (vagy a bejelentett akkumulátor hőmérséklete túl magas vagy túl alacsony, ezért az akkumulátor töltését biztonsági okokból megszüntetik elővigyázatosság).

Ez azt jelenti, hogy az eszköz kizárólag a külső tápegységből meríti az energiát - pontosan ezt akartuk! És az akkumulátor nem merül ki, mert nem használják (természetesen hosszú ideig egy százalékponttal csökkenne. Például 4 órán keresztül szörföztem a készüléket, főleg YouTube-videókat és elveszett > csak az akkumulátor 1% a)

A OnePlus 7 készülékemen az akkumulátor üresjárati módját Kirisakura kernel támogatja. Érdekes módon a készlet ROM bétaverzióiban van ez a funkció az állomány kernelében, de nem tudjuk, hogy a következő stabil verzióra jut-e (Szerkesztés: A 10.3.2-es állomány kernelje támogatja az alapjáraton üzemelő akkumulátor módot, ahogyan azt én is igazoltam)

Ha ez a funkció fut, alacsony USB-egyenértékű tápellátást kap a telefon, és a hagyományos töltésjelzők nulla töltéssel jelzik a töltést. Ne feledje, hogy a második képernyőképen (Ampere alkalmazás) a "nem töltődik" felirat látható, és nincs szó a lemerülésről, ezért az akkumulátor a jelenlegi állapotban van. Normális esetben az ilyen alkalmazások bináris állapotot mutatnak, akár töltve, akár lemerülve. Itt látja a különbséget

enter image description here

enter image description here

Ez az alábbi képernyőkép az ACCA-tól származik (Acc App, az Acc magisk modul opcionális kísérőalkalmazása), amely minden parancssori opciót (hidd el nekem, rengeteg közülük) kínál felhasználóbarát grafikus felhasználói felületen. Az akkumulátor töltöttségi állapotát 75% -on mutatja.

enter image description here


Az akkumulátor üresjárati módjának támogatása

 • Asus Zenfone Max Pro M1
 • Alapvető telefon
 • Lenovo K5 Pro L38041 (kunlun)
 • Motorola Moto G4 Play
 • OnePlus 7 / Pro
 • Xiaomi Redmi 3 (ido)
 • Xiami Redmi 8. megjegyzés

Támogatja az egyedi maximális töltési feszültséget

 • Alapvető telefon
 • Lenovo K5 Pro L38041 (kunlun)
 • Xiami Redmi 8. megjegyzés ...
Megjegyzés: A Magisk modult folyamatosan fejlesztik, ezért a legjobb az XDA szál vagy a Telegram csatorna használata


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...