Kérdés:
Az ADB biztonsági mentése nem működik bizonyos alkalmazásoknál
David
2017-04-06 15:34:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Meg kell szereznem egy bizonyos alkalmazás összes fájlját (com.valvesoftware.android.steam.community), de az adb biztonsági mentés csak 1 KB-os AES titkosított fájlt ad nekem. a visszafejtés után nincs semmi a tar-archívumban.

Próbáltam: adb backup -f steam.ab -noapk com.valvesoftware.android.steam.community

A biztonsági jelszó megadásával (nem a titkosítási jelszóval!) elkészül a steam.ab csomag. A problémám az, hogy csak kb. 1 KB AES titkosított információ van benne.

Úgy tűnik azonban, hogy más alkalmazásokról is készek biztonsági másolatot készíteni.

Mi ennek az oka?

Egy válasz:
Izzy
2017-04-06 17:11:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A fejlesztők dönthetnek úgy, hogy az alkalmazásukkal lemondanak a biztonsági másolatokról ( ALLOW_BACKUP = FALSE ). Ha megpróbál biztonsági másolatot készíteni egy ilyen alkalmazásról az adb backup segítségével, az eredményül kapott fájl nem tartalmaz mást, csak a biztonsági másolat fejlécét (általában 41 bájtos fájlt). Ennek a korlátozásnak a megkerülése csak gyökéreszközökön lehetséges, pl. az XPosed modul használatával Minden alkalmazás biztonsági mentése.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...