Kérdés:
A telefonom hallgat rám?
fredley
2013-11-10 00:43:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nemrégiben kaptam egy Nexus 5-öt, amely a Google Asszisztens nagyon szoros integrációjával jár. Ezen a hétvégén meglátogattam a szüleimet. Megbeszélgettünk egy helyi éttermet, ahová tegnap este ellátogattak. Éppen átlátogattam a Google Asszisztenshez, és kapott egy kártyát arról az étteremről, és csak arról az étteremről. (egy nagyvárosban vagyunk, sok étterem van, és korántsem a legközelebb. Soha nem voltam még ott). Őrült véletlen ez, vagy a Google Asszisztens hallgat rám?

Semmit nem említettünk az étteremről e-mailben vagy szövegben, csak személyes beszélgetést folytattunk ma délután, amikor kint volt a telefonom (de nem kifejezetten hallgattam).

Örülök, hogy Ön is úgy gondolja, hogy a beszédfelismerés felhasználható az ügyfelek megcélzásához!
Fredley, nem hiszem, hogy őrült vagy. Azt hiszem, az Androidom is hallgat rám. Két cikket hozott fel a legfontosabb hírek között, amelyek az elmúlt héten barátaimmal vagy családommal folytatott beszélgetésekhez kapcsolódtak. És olyan furcsa témák voltak, mint a "sous vide" főzése és a norvég királyi rákok. És soha nem kerestem rajta, és nem volt e-mailem róla. Ez kiborít ...
Velem is történt, a "Do not füle lóg alacsonyan" című népdal szövegével. 99% -ban biztos vagyok benne, hogy egyik köröm, Facebook-barátom vagy bármi hasonló sem keresett erre a közelmúltban. Ez ijesztő.
Kettő válaszokat:
gunner
2013-11-10 01:09:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lehetséges, hogy esetleg a szüleid t (vagy barátaidat) megkeresték, + 1-ezték, vagy bejelentkeztek, és a köreidben vannak! A Google rendszeresen javaslatokat ad Önnek a köreibe tartozó személyek alapján.

Vessen egy pillantást a következőre: http://www.google.com/policies/terms/changes/

Ismeretei visszajelzései időt takaríthatnak meg, és javíthatják az Ön és ismerősei eredményeit az összes Google-szolgáltatásban, beleértve a Keresést, a Térképet, a Play-et és a hirdetéseket. Például ismerősei láthatják, hogy egy albumot 4 csillaggal értékelt a zenekar Google Play oldalán. A kedvenc helyi pékségének adott +1 pedig felkerülhet egy hirdetésbe, amelyet a pékség a Google-on keresztül működtet. Ezeket az ajánlásokat megosztott ajánlásoknak nevezzük, és itt többet megtudhat róluk.

Remélem segítettem!

Igen. Ideje elgondolkodni azon, hogy mely szolgáltatásokat szeretnénk valóban a "Big G" -től, és amelyek túlságosan behatolnak magánéletünkbe. Bármennyire is kedvesnek és hasznosnak tűnik a * Google Asszisztens *, ez nem önzetlen ajándék. [A Google elindítja a kiskereskedelmi üzlet látogatásainak nyomon követését Android és iOS rendszereken] (http://tech.slashdot.org/story/13/11/09/2015215/google-starts-tracking-retail-store-visits-on-android-and -ios), és nem vagyok biztos benne, hogy ez meddig fog eljutni. Láttam, hogy ez jön (ezért soha nem használtam a G + -t és a GNow-t), mégis megdöbbentem ...
Úgy gondolom, hogy algoritmusaik nagyon jóak annak elemzésében, hogy kivel és milyen közelmúltban léptek kapcsolatba. Én és egy lány egyszer írtunk egymásnak üzenetet, miután először találkoztunk az utcán, és soha többé nem találkoztunk. Amikor legközelebb a facebook-on jártam, őt ajánlották valakinek, akit esetleg ismerek. Feltételezem, hogy a facebook alkalmazást használja, amely hozzáférhet ahhoz, akivel kapcsolatba lép, és emiatt tudott minket összekapcsolni. Ez a fajta engedély könnyen kiterjeszthető a hirdetésre annak alapján, hogy ismerősei mit néztek meg az interneten, valamint a földrajzi helyadatok alapján, ha nemrég látogattak el az étterembe.
Itamar
2013-11-14 10:54:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jelenleg ez nem túl valószínű. Ha a telefon folyamatosan hallgatta és elemezte a környező hangokat, ez nagyon gyorsan lemerítette az akkumulátort. A folyamat során észlelheti az alkalmazás aktivitását, az adatkapcsolatot stb. A @gunner valóban elfogadható magyarázattal rendelkezik.

Ennek ellenére valószínű, hogy a telefonok egy bizonyos ponton ugyanúgy elemezhetik a telefonhívások beszélgetéseit, mint a Gmail az e-mailek szövegét, és e beszélgetések alapján személyre szabott hirdetéseket javasolnak.

A technikai korlátozás már nem igaz. Lásd: http://developer.android.com/training/sync-adapters/index.html és http://www.wolfsonmicro.com/media_centre/item/worlds_lowest-power_speech_recognition_solution_for_mobile_devices_now_avai/


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...