Kérdés:
Az IMEI-szám nyilvánosan megjelenik, amikor a Wifi-hez csatlakozik
user5506
2012-05-14 02:51:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Csatlakoztam a Wifi-hez (HTC Desire-t használva az Android 2.3 használatával), és egy barátom egy alkalmazással (azt hiszem, hogy iPhone-on volt) a Wifi hotspothoz csatlakoztatott eszközökről szóló információk megjelenítéséhez. El tudom fogadni, hogy a MAC-cím rendelkezésre áll, de ha az Ön IMEI-száma nem nyilvános, az megkönnyíti az emberek számára, hogy negatív dolgokat végezzenek, például klónozzák, majd hamisítsanak egy telefont ugyanazon a hálózaton ugyanazzal a MAC-címmel stb.? Vagy csak jelenteni kell az ellopott telefont egy hálózat telefonálásával és az IMEI szám megadásával? Miért látszik egyébként? Megváltoztathatom ezt a mezőt a Wifi-kapcsolat céljából?

Megjegyzés: Itt semmilyen módon nem kérek információt a telefonom IMEI számának megváltoztatásáról - tudom, hogy sok helyen törvénytelen, és egyetértek a törvényekkel. Csak azt nem értem, hogy az IMEI-szám miért releváns ebben a helyzetben.

Frissítés - a kérdésekre / megjegyzések megválaszolására:

Az Apple alkalmazás neve Fing.

Láttam futni az alkalmazást; a barátom nem kötekedik / hazudik.

99% -ban biztos vagyok benne, hogy az Android legújabb verzióját futtattam a Desire-en, és nem a Cyanogenmod-ot (amire később átálltam).

Nem látom, hogy a MAC-címet IMEI-címmé lehetne alakítani.

A hálózat WPA2-t használ. Nem lett volna ideje feltörni. Nem tudom, hogy a Fing élő, ingyenes, online WPA2 feltörési képességgel rendelkezik.

Nem tudjuk megmondani, miért „releváns” az IMEI-szám, mivel ez a végfelhasználóknak szánt webhely, nem pedig a gyártók / Google-fejlesztők számára. Ennek ellenére konkrétabbnak kell lennünk számunkra, hogy megakadályozzuk az IMEI megjelenítését. Milyen alkalmazást használt a barátod, és hogyan látta az IMEI-t? (Vagyis az eszközöd nevén van, vagy az alkalmazás ping-e az eszközöket, és megnézi, hogy válaszolnak-e információkkal stb.)
Lehetséges, hogy a MAC és az IMEI összefüggenek, és az alkalmazás a MAC-címről következtetett az IMEI-re? A gyártók alkalmazhatnak egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi az IMEI-cím hatékony kitalálását a nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján.
Nagyon aggódnék amiatt, hogy az Ön IMEI-je mindig megjelenik a Wifi-n - hasonlít vagy úgy hangzik, mintha a ROM-on lévő Wifi-kód meghibásodna, és valami homályos ok miatt felveszi az IMEI-t, valószínűleg azért, mert nem sikerült észlelni a MAC címét a wifi-n belül chipset? (** BTW **, hogy milyen ROM-ot használ, a Beállítások> A telefonról> Android verzió és a build verzió menüpontban található.)
Lehet, hogy mindketten bejelentkeztek egy nem biztonságos Wifi-hálózatba, és barátja valamilyen kihasználást futtatott? Az ezzel kapcsolatos adatai meglehetősen nem pontosak, ezért nem vagyok hajlandó pánikba esni: - ^
Megerősítette, hogy valójában az Ön IMEI-száma volt, vagy nem csak valami, ami lezárta az IMEI-t?
Három válaszokat:
vyse
2012-05-16 04:45:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem tudom, hogyan lehetne díszíteni az IMEI-információkat a WiFi-n keresztül, de azt javasolnám, hogy kérdezze meg barátját, hogy milyen alkalmazást használtak, majd próbálja megtalálni annak Android-verzióját. Az iOS alkalmazást fejlesztő fejlesztő Androidot is készíthet.

Badams
2012-08-19 22:08:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A barátod húzta a lábad. A Fing on iDevices a hálózat elemzésére szolgál. Wifi-n keresztül nem kaphat IMEI-számot. Több mint valószínű, hogy megmutatta a telefonba épített wifi adapter MAC-címét.

Az IMEI a telefon akkumulátora alatt található, és általában 15 jegyű szám. Ez a telefon hitelesítésére szolgál a mobiltelefon szolgáltatónál. Nem könnyű feladat klónozni, ha lehetséges. A MAC-cím a hálózati adapterek hardvercíme, 12 számjeggyel HEX-ben, és általában kettősponttal elválasztva, valaha 2 számjeggyel (pl. 00: 01: 4F: 6D: E9: A1) A Fing leírása itt érhető el: http://itunes.apple.com/ca/app/fing-network-scanner/id430921107?mt=8

Semmit nem tartalmaz IMEI, csak MAC.

Android Quesito
2012-08-14 12:02:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A barátod ugrat. Azt hiszem: Megkapta az IMEI-t az Ön készülékéről, és azt mondta, hogy ezt a Wi-Fi-ről kapta. A Wi-Fi adapterek nem sugározzák az IMEI számot.

Ha továbbra is magabiztosan mondja, kérdezze meg tőle az alkalmazás nevét, és mondja el. Kivizsgálom.

Frissítés:
Az alkalmazás nevére számítottam itt a válasz megjegyzésében. Ezt kérdőjelezte meg, ami nem pingált meg. Mindenesetre most arra kérném, hogy mutasson képernyőképet. A Fing nem mutatja az IMEI-számot. (még akkor is, ha a Wi-Fi-adapter sugározza). Androidra is elérhető. Megpróbálhatja.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...